Tel Kadayıfı tatlısını da bir çok farklı malzemelerle çok lezzetli tel kadayıflar yapabiliriz.
Cevizli Tel Kadayıfı Tarifi
Bu kadayıfımız 8-10 kişilik
PİŞME SÜRESİ: 20 dk
1 su bardağı eritilmiş margarin 500 gr tel kadayıf (Marketlerde,süpermarketlerde hazır pakette satılır) 1.5 su bardağı iri çekilmiş ceviz içi 1.5 su bardağı ılık süt Şerbet için: 3 su bardağı tozşeker 3 su bardağı su Yarım limonun suyu Üzeri için: İnce çekilmiş antepfıstığı * Kadayıfı fırın tepsisine alıp eritilmiş margarini üzerine gezdirin. Yavaş yavaş harmanlayıp yağı, kadayıfın her tarafına yedirin. Kadayıfın yarısını ayırıp kalanını tepsiye bastırarak yayın. Üzerine ceviz serpiştirin. Kalan kadayıfı cevizin üzerine yayıp hafifçe bastırın. Önceden ısıtılmış 180-200 dereceye ayarlı fırında kızarıncaya kadar pişirin.
* Şerbet için; tozşeker ve suyu bir tencerede kaynatın. Şurup kıvamını alınca limon suyunu ekleyip bir taşım daha kaynatın. Ateşten alıp soğumaya bırakın.
* Tepsiyi fırından alıp üzerine ılık sütü gezdirin. Tepsinin üzerini daha geniş bir tepsi ya da alüminyum folyo ile kapatıp kadayıf sütü çekinceye kadar bekletin. Kadayıf sıcakken soğuk şerbeti üzerine gezdirerek dökün. Soğuyunca dilimleyin. Üzerine ince çekilmiş antepfıstığı serperek servis yapın. |
Kremalı Tel Kadayıf
Kremalı Tel kadayıfımızın Kreması İçin
1kg süt
1 s.b tepeleme toz şeker
2 y.k un
2.5 y.k nişasta
1 paket vanilya
30 gr margarin
1/2 çay kaşığı tarçın
Harcı İçin:
1/2 tel kadayıf
1/2 s.b ceviz
125 g.r margarin
Hazırlanışı:
Margarini tencereye koyup eritin,üzerine kadayıflerı ekleyip kavurun.Kavurduktan sonra içine cevizi ilave edin.Ve tepsiye yayın.kreması için 1 kg sütü,nişastayı,unu,şekeri,tarçın,vanilya ekleyip muhallebi kıvamına gelene kadar karıştırın daha sonra yağı ilave edip mikserle 10 dk çırpın ve hazırlanan kadayıf harcını üstüne serperek servis edin.
AFİYET OLSUN...